Обавештење за родитеље

Od iduće školske 2022/2023. godine,učenici će pohađati slobodne nastavne aktivnosti,po novim programima.Svi učenici drugog ciklusa ,od 5.-8. razreda,svake školske godine ,pohadjace po jednu ,novu SNA.Učenicima od 5-8. razreda će biti ponuđene 3 SNA,od kojih će oni birati jednu,tako da svake sk.godine imaju različitu aktivnost za izučavanje.Učenici i roditelji će se putem anketnih listića izjasniti o izboru.-Ucenici će se putem anketa izjasniti i u vezi izbora drugog stranog jezika!- Roditelji i drugi zakonski zastupnicii će se putem anketa izjasniti i u vezi sa odabirom izbornog programa:”Maternji jezik sa elementima nacionalne kulture”

Поштовани родитељи / ученици  од   5 – 8. разред

Време одржавања наставног процеса  за ученике

од 1  – 8. разред у периоду од 24.01. до 28.01.2022. год.

         У складу са препорукама Кризног штаба од 20.01.2022.године , образовно-васпитни рад у другом циклусу основне школе ОШ ” Славко Поповић ” одвијаће се тако да од понедељка 24.01.2022. године образовно –васпитни рад се остварује у нашој школи кроз непосредан рад у  школи по моделу  I где ће се настава за  ученике  од 1-4 разреда ( у првом циклусу)  настава се остварује са одељењима у пуном сасатаву . А када је у питању одвијање наставног процеса (у другом циклусу) настава се од   петог до  осмог  разреда( који има више од  16 ученика)  остварује на начин да ће се ученици  делити у групе па ће  ученици од петог до осмог разреда наставу похађати по комбинованом модел  II (комбиновањем наставе непосредно у  школи и путем наставе на даљини).Због већег броја ученика у одељењу они морају бити подељени у групе  (групуА и групу Б) и смељују се током седмице на начин   нпр.група А да похађа наставу (понедељком,средом и петком-непосредно у школи  ) а група Б (уторком и четвртком-онлајн ) а следеће недеље обрнуто према већ утврђеном распореду часова.

Наставни процес ће се одвијати према утврђеној сатници и  распореду часова.

 Према препорукама кризног штаба као и препорукама за  примену  мера које ће омогућити већу безбедност ученика и наставника у нашој школи (Неопходност употребе заштитних маски за све запослене у школама ,ученике и трећа лица све време боравка у школи ,укључујући и особе које су вакцинисане као и особе које су прележале  Ковид 19).Затим је потребно насставити са применом појачаних мера опште и личне хигијене (прање и дизинфекција руку),а нарочито ћемо водити рачуна о редовном проветравању и дизинфекцији свих просторија у којима бораве ученици и ми запослени у школи.

У случајевима инфекције код ученика у школи

У ситуацијама када се појаве случајеви инфекције вирусом SARS-COV-2 код ученика,родитеља о томе молим вас обавестите школу(учитеља или одељењског старешину).

-Уколико у једном одељењу се појаве два или више случајева инфекције,директор школе ће организовати рад у школи:

 *1.Уколико се ради о одељењима са 16 или мање ученика,након појаве три оболела ученика у једном одељењу ,то одељење прелази на онлајн наставу  у тарајању од 10 календарских дана (ово се односи само на ученике овог одељења)

*2. Уколико се ради о одељењима са 17 и више ученика(ово се односи на ученике 1 циклуса),након појаве два оболела ученика у једном одељењу ,то одељење се дели на две групе и наставља рад Моделу 2 (по комбинованом моделу-непосредно и онлајн настава) .На групе се потом  организује наставни процес као и за одељења  са 16 или мање ученика,односно појаве три оболела ученика у групи, ученице  те групе  прелазе на онлајн наставу  у тарајању од 10 календарских дана .

Напомена *Ученицима од 5-8 разреда ће се обратити одељенске старешине која група (А или Б) долазе на часове у понедељак 24.01.2022.г.

У Даросави,21.01.2022.г                         Директорка и чланови тима за породицу

ТЕРМИН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ЗА РОДИТЕЉЕ УЧЕНИКА
непосредно или онлајн (у зависности од епидемолошке ситуације)ОД I – IV разред

ПОНЕДЕЉАК

2.час: Алерксандра  Глишић  – I разред

5. час:Наташа Глишић,наставник енглеског језика

3. час: Јелена Ћирић- IV разред

УТОРАК

3.час: Анђелка Гајић  – II разред

2.час :Слађана Пјаца- III разред

5.час: Милица  Миловановић ,вероучитељ

_________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Додатна подршка школама у превенцији ширења епидемије – филм, информација и контакти

Обавештавамо Вас да је у сарадњи Министарства здравља, Mинистарства просвете, науке и технолошког развоја, Института за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут”, Светске здравствене организације и УНИЦЕФ-а, припремљен видео материјал (филм) намењен ученицима основних и средњих школа са кључним препорукама за безбедан боравак у школи.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја